GLUTENFRIA WIENERSTÄNGER 25ST

När det är höst finns det inget godare än wienerstänger. 
  • 125g rumsvarmt smör
  • 1dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2dl glutenfri mjölmix 
  • 2dl potatismjöl
Fyllning
  • Ca 3/4 hallonsylt
  • 1½ dl florsocker 
  • ca 1 msk vatten
  1. Vispa ihop smör och strösocker
  2. rör ner ägget
  3. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i minst 15minuter
  4. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtsppper och platta till dem något.
  5. Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll i med hallonsylt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 12-15 minuter
  7. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över sylten på längderna innan de svalnat. Låt stelna och skär sedan i sneda bitar.
1 A M:

skriven

Vad gott!!!

Kommentera här: