GLUTENFRIA WIENERSTÄNGER 25ST
När det är höst finns det inget godare än wienerstänger.
- 125g rumsvarmt smör
- 1dl strösocker
- 1 ägg
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk fiberhusk
- 2dl glutenfri mjölmix
- 2dl potatismjöl
Fyllning
- Ca 3/4 hallonsylt
- 1½ dl florsocker
- ca 1 msk vatten
- Vispa ihop smör och strösocker
- rör ner ägget
- Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i minst 15minuter
- Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtsppper och platta till dem något.
- Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll i med hallonsylt.
- Grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 12-15 minuter
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över sylten på längderna innan de svalnat. Låt stelna och skär sedan i sneda bitar.
skriven
Vad gott!!!