5 TIPS

Visst är det fint med blommor men hur ofta kommer man ihåg att vattna dem? Det kan ju inte bara vara jag som glömmer bort att vattna dem stackarna. Men då kan det vara skönt med lättskötta krukväxter på fönsterbrädan, sådana som inte behöver vattnas så ofta. Oavsett gröna fingrar eller ej,  så här kommer fem tips på tåliga växter som orkar leva hemma hos oss.
 
Pelargon
Populära blommor som fungerar lika bra inom- som utomhus, ljust och soligt. Vattna rikligt och regelbundet och låt det torka upp mellan vattningarna. Sommartid dricker pelargonen mycket vatten men den klarar ändå att torka bra. Krukväxtnäring ges en gång i veckan från vår till höst. Plocka bort vissna blommor och blad så får du en rikligare blomning.
 
Svärmors tunga
Både lättskött och tålig och den tål att torka ut ibland. Vattna så att jorden blir ordentligt genomvattnad och låt den sedan få torka upp innan nästa vattning. Svag dos näring i vattnet varannan vecka från vår till höst. Fungerar som luftrenare.
 
Aloe Vera
En dekorativ och spännande krukväxt som är mycket enkel att sköta. Den vill gärna stå ljust men mår bra av att torka ut mellan vattningarna. Det räcker med näring i vattnet en gång per vecka vår till höst. Är känd för sin läkande effekt på sår.
 
Zamiakalla
Växten som också kallas garderobsblomma är både lättskött och tålig. Av smeknamnet förstår man att den kan stå en bit in i rummet och klara sig ändå. Vattnas regelbundet, tål att torka ut lätt. Svag dos näring i vattnet vår till höst.
 
Monstera
En dekorativ klassiker som åter blivit trendig. De hjärtformade bladen blir med tiden flikiga och stora. Även denna är lättskött och tålig och klarar av att stå en bit in rummet. Vattnas regelbundet, låt den inte torka ut helt. Näring en gång per vecka från vår till höst

Kommentera här: